το φτιαχνουν και μονα τους

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!

Άλλη μια συνταγή που είδα στο "σεφ στον αέρα" και είπα να την δοκιμάσω. Η εκτέλεση γρηγορότατη, νοστιμότατη και μια απλή και ωραία λύση για σνακ στο σχολείο των παιδιών. Για να μην πω οτι απο εδώ και πέρα έχετε ένα λόγο να έχετε πάντα φύλλο χωριάτικο στο ψυγείο. Είτε σας έπιασε μια λιγουρίτσα, είτε ήρθαν φίλοι στο σπίτι και θέλετε να τους φιλέψετε κάτι απο τα χεράκια σας. Η αρχική συνταγή δεν αναφέρει πουθενά το κασέρι. Εμένα επειδή μου αρέσει η τυρόπιτα να μην έχει την τόσο αλμυρή γεύση της φέτας όπως επίσης δεν μου πολύ αρέσουν τα κομμάτια φέτας μέσα (τα προτιμώ καλά διαλυμένα με τα χέρια) που ψήνονται και σκληραίνουν πειραματίστηκα με το κασέρι το οποίο λιώνει και λίγο και κάνει ένα ωραίο παιχνίδι με την φέτα. Ο συνδυασμός απλός και αρεστός απο όλους μιας και το φύλλο γίνεται τραγανό που μην σας πω οτι το θες και σκέτο :)


ΥΛΙΚΑ:

  • λίγο λάδι
  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 100 γρμ φέτα
  • λίγο κασέρι τριμμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και ζεσταίνουμε. Βάζουμε μέσα πατσαβουριαστά 2 φύλλα χωριάτικα, κόβουμε τυρί φέτα και ρίχνουμε και το κασέρι καθώς και το δυόσμο και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα πατσαβουριαστά.
Το αφήνουμε λίγο να ψηθεί η κάτω πλευρά και το γυρίζουμε για να ψηθεί και η πάνω πλευρά. Αν θέλετε τρυπάτε και λίγο τα φύλλα για να ψηθεί γρηγορότερα το τυρί μέσα.
Γρήγορο, νόστιμο και απλό. Με μια σαλατούλα είναι έτοιμο το μεσημεριανό σας!
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου