το φτιαχνουν και μονα τους

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΕΤΣΑΠ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Από τις εκλεκτές και διαλεχτές δεν θα μπορούσε να λείψει η κέτσαπ της μαμάς μιας και θα κατοχυρωθεί στις οικογενειακέ συνταγές που όπως έχω γράψει και πιο κάτω μεταμορφώνουν μια απλή σκέτη μακαρονάδα σε ένα γευστικό φαγάκι. Μια νοστιμότατη κέτσαπ που σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια πολλές φορές. Αν έχετε ντομάτες παραγωγή ή συγγενείς που σας στέλνουν ποσότητες ή αν αγοράζετε μεγάλη ποσότητα σε καλή τιμή και ίσως λίγο ταλαιπωρημένες η λύση είναι η κέτσαπ της μαμάς! Οικονομία και γεύση...σκέφτεστε τίποτα πιο δελεαστικό;


Συνταγές για κετσαπ πολλές! Φέτος μιας και έφτασαν στα χέρια μας πολλές ντοματούλες είπαμε να πειραματιστούμε. Έτσι εκτός απο τις σάλτσες είπαμε να δοκιμάσουμε και την κέτσαπ… Η μητέρα μου δηλαδή όχι εγώ χι χι
Ρώτησε λοιπόν για την πιο νόστιμη συνταγή, πειραματίστηκε και τελικά καταλήξαμε σε αυτή την συνταγή την οποία σας την παρουσιάζω με σιγουριά γιατί πραγματικά είναι νόστιμη και δεν ήταν λίγες οι φορές που με λίγο τυρί μεταμόρφωσε μια απλή σκέτη μακαρονάδα σε ένα πιο χορταστικό και κυρίως γευστικό απλό φαγάκι! Τώρα να είμαστε καλά του χρόνου σίγουρα θα την ξαναφτιάξουμε και όχι ο πληθυντικός δεν είναι μόνο συμπαράστασης :)
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά ντομάτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι απλό ή μπαλσάμικο
  • 2 κσ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε την ντομάτα χωρίς την φλούδα, τρίβουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για μια ώρα.
Όταν βράσουν και κρυώσουν πολτοποιούμε. Τις βάζουμε στο βάζο και προσθέτουμε λίγο λάδι στην κορυφή.
Διατηρείτε στο ψυγείο.
Τώρα του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα δοκιμάσουμε να αποστειρώσουμε βάζα και να δοκιμάσουμε την αποθήκευση εκτος ψυγείου. Θα σας γράψω τα νεώτερα :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου