το φτιαχνουν και μονα τους

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΙΓΜΗΣ

Μια συνταγή που αποφάσισα να δοκιμάσω βλέποντας επεισόδια του "Σεφ στον αέρα". Είναι γρηγορότατη, χωρίς δυσκολίες και αν έχεις φύλλο στο ψυγείο σου και ζαχαρούχο στο ντουλάπι μπορείς να φτιάξεις ένα γρήγορο σπιτικό γλυκάκι που σίγουρα θα καλύψει την ανάγκη σου για κάτι γλυκό και θα μπορέσεις να συνοδέψεις το καφεδάκι της παρέας σου με μια ευχάριστη γλυκιά έκπληξη

ΥΛΙΚΑ:
  • λίγο μαργαρίνη
  • 3-6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • γάλα εβαπορέ όσο η συσκευασία του ζαχαρούχου
  • 2 αυγά
  • 1-2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνεις την μαργαρίνη στον πάτο του ταψιού και βάζεις τα φύλλα πατσαβουριαστά στο ταψί. Οσα φύλλα θέλετε αλλά όχι πάνω απο 6.
Βάζεις το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μαξιμουμ να ροδοκοκκινήσουν. 
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνεις το ζαχαρούχο, αντίστοιχης ποσότητας εβαπορέ, τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύεις.
Οταν το φύλλο ετοιμαστεί, ρίχνεις την κρέμα που έφτιαξες πάνω απο τα φύλλα και ξαναβαζεις το ταψί στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου. 
Η θερμοκρασία γίνεται 180 προς 200 βαθμού κελσίου σε φούρνο πάνω κάτω και έτοιμοι!
Ρίχνεις κανέλα, ζάχαρη άχνη και το τρως καυτό :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου